Versenyértesítő

A versenyértesítő megtekinthető/letölthető itt:

DOL2018_ertesito

 


 

2017/2018. TANÉVI TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÓ DIÁKOLIMPIA®ORSZÁGOS DÖNTŐ, 28. Honvéd Kupa, Diák Váltó és Honvéd Kupa Váltó

 VERSENYÉRTESÍTŐ

 

 

A verseny rendezője

A Magyar Diáksport Szövetséggel kötött védjegyhasználati szerződés alapján a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából a

 Veszprémi Honvéd Sportegyesület

 

Versenybíróság:

Elnök:   

Németh Zsoltné Bors Melinda

Elnökhelyettes:   

Bálint Bence

Titkár: 

Palumbi Edit

Pályakitűzők:   

Palumbi Edit (rövidtáv), Bálint Bence (váltó) Vajda Zsolt (normáltáv)

Ellenőrzőbírók:   

Molnár Péter (rövidtáv és váltó),

Pápai János (normáltáv)

Sportident: 

Józsa Gábor, Kovács Balázs

Rajt:   

Marton Balázs

Cél:   

Gaschler Gábor

Szpíker:   

Szlávik Zoltán

Gyerekverseny/óvoda:   

Kapturné Bíró Anna

 

A verseny fővédnöke

Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa

 

A verseny védnökei

Monspart Sarolta

Tájékozódási futó világbajnok

Porga Gyula

Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere

Ovádi Péter

Országgyűlési képviselő

Szauer István

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Veszprémi tankerületi igazgató

Halmay György

Veszprém Megyei Jogú Város Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnök

Matolcsi István

Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnök

Szücs Pál

Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság Légierő Haderőnemi Osztály osztályvezető, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület elnöke

 


Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős európai biztos,

a verseny fővédnökének köszöntője

 

Kedves versenyzők, fiatalok!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy fővédnökként köszönthetem a mintegy félezer résztvevő diákot az idei Tájékozódási Futó Diákolimpia országos döntőjében. Büszkeséggel tölt el a kiemelkedő számú részvétel és a sport irányában mutatott lelkesedés.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megosszak pár gondolatot Önökkel, útravalóul a versenyre való felkészüléshez.

A rendszeres sport gyakorlása nemcsak egészségünkhöz járul hozzá, hatása messze túlmutat azon. A sport egy összetartóbb, egészségesebb társadalmat épít és határokon ível át. A futás nagyszerű eszköze a személyes integritásunk fejlesztésének, és olyan tulajdonságokat formál, mint az elkötelezettség, a motiváció, a kitartás, a nyerni vagy a veszíteni tudás. Mindezen felül a sport számos európai értéket is közvetít, mint például a tisztességes verseny, a szolidaritás, a tolerancia, és a közösséghez való tartozás érzése. A sport, a rendszeres testmozgás az egészséges életmód fontos része, ezért mind európai, mind nemzeti szinten támogatást élvez. A sportért is felelős európai biztosként magam is elkötelezett vagyok az európai sportélet fellendítése és az rendszeres testmozgás elősegítése iránt.

Kedves versenyzők, veszprémiként nagy örömmel tölt el, hogy a 2018-as Tájékozódási Futó Diákolimpia ebben a városban kerül megrendezésre, és szívből kívánok eredményes versenyzést mindenkinek!

Navracsics Tibor

 


Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterének, a verseny védnökének köszöntője

Kedves Versenyzők!

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a 2017/2018. tanévi Tájékozódási Futó Diákolimpia Országos Döntőjének résztvevőit, a felkészítő pedagógusokat és kísérőket, valamint a rendezvény szervezőit!

 

Veszprém városa közel félezer általános- és középiskolás korú tájékozódási futót lát vendégül idén az országos döntőn, amely a korosztály iskoláskorú sportolóinak legnagyobb hazai megmérettetése. E nagyszerű verseny célja nem csak a versenyzők képességeinek és felkészültségének felmérése, a sorrend megállapítása!

Túl a nemes versengésen, amelynek során összemérik tudásukat, és erőnlétüket a sportolók, a rendezvény szervezőinek feltett szándéka a tájékozódási futó sport megismertetése és népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében.

A fiatal sportolók szemléletének formálása, készségeinek, testi és szellemi képességeinek fejlesztése legalább olyan fontos, mint maga a verseny!

A rendezvény során a szervezők egyedülálló alkalmat kínálnak arra, hogy a tájékozódási futó diákok eredményesen képviseljék iskolájukat a diákolimpiai döntőn.

A tanév „Magyarország Tájékozódási Futó Diákolimpiai® Bajnoka” címének, valamint a további helyezések megállapításakor minden résztvevő gyarapíthatja a versenyzéssel kapcsolatos tapasztalatát, rutinját, amelyet aztán megoszthat másokkal.

A versenyzéshez és tapasztalatszerzéshez keresve sem találhattak volna megfelelőbb helyszínt a szervezők Veszprémnél, amely csodálatos természeti környezetben, nagyszerű adottságokkal fogadja a fiatal tájékozódási futókat.

Veszprémben népszerűek a sportok, és sportos városunk polgáraiként mindannyian arra törekszünk, hogy a felnövekvő nemzedék tagjai legalább annyira szeressenek sportolni, mint elődeik!

Nagyszerű eredményeket, izgalmas versenyzést kívánok a 2017/2018. tanévi Tájékozódási Futó Diákolimpia Országos Döntője valamennyi résztvevőjének!

Kívánom, hogy azzal a jóleső érzéssel vegyenek részt ezen a nagyszabású versenyen, hogy általa nem csak sportágukat, de a sportos életformát, az egészséges életmódot is népszerűsítik városunkban, és otthonaikba visszatérve!

Jó futást, élményekben és eredményekben gazdag versenyzést kívánok minden kedves résztvevő diáknak 2018 májusában, Veszprémben!

 

Porga Gyula

polgármester     

 


A versenyek helyszínei és időpontjai

 

 1. május 26. szombat Veszprém

10:00 Országos Tájfutó Diákolimpia és Honvéd Kupa rövidtáv

15:00 Diák váltó és Honvéd Kupa váltóverseny

18.00 Eredményhirdetés: Diákolimpia rövidtáv és váltóversenyek

 

(Eső estén az eredményhirdetés helyszíne: Pannon Egyetem – Aula, Veszprém, Egyetem u.10., GPS: 47.088021, 17.908452)

 

 1. május 27. vasárnap Eplény

10:00 Országos Tájfutó Diákolimpia és Honvéd Kupa normáltáv

15:30 Eredményhirdetés: Diákolimpia normáltáv és Honvéd Kupa összetett verseny

 

 

Jelentkezés

 

Május 25-én, pénteken: 18:00 – 21:00 a versenyközpontban

Május 26-án, szombaton: DOL: 7:30 – 9:00, Honvéd Kupa: 7:30 – 09:30 a versenyközpontban

Május 27-én, vasárnap: 8:30 – 9:30 a versenyközpontban

 

Az Országos Diákolimpián a nevezési határidő után módosításra, helyszíni nevezésre nincs mód! A Honvéd Kupa egyéni futamaira és a Honvéd Kupa váltóra már csak az üres, illetve a visszaadott helyekre tudunk nevezést elfogadni.

 

Kategória megszűnések és összevonások

Megszűnt kategóriák:

Egyéni: N20 és F21B

Váltó: V145

Kategória összevonások:

Egyéni:

F16E      —>           F18E

F20E      —>           F21E

N14E     —>        N16E

N18E     —>           N21B

N75        — >          N70

 

Váltó:

V18         —>           V21

 

Akinek a kategória összevonás nem felel meg, ingyen átkérheti magát másik kategóriába. Kérjük, ezt minél előbb jelezze az ecitajfut@gmail.com email címen!

 

Pontérintés

A versenyt SI-rendszerrel bonyolítjuk le. Ha a doboz nem jelez vissza, a térképre kell bélyegezni. A versenyen a dobozok érintés nélküli funkciója nem lesz bekapcsolva.

 

Rajtszám

A Diákolimpián, a Honvéd Kupán és a váltóversenyeken külön-külön rajtszám lesz.

A kapott rajtszám viselése kötelező!

 

Kérjük, hogy a rajtszámok rögzítéséhez hozzatok magatokkal biztosítótűt, mert az egyesületi csomagokban nem lesz, de a jelentkezés helyszínén korlátozott számban biztosítunk.

 

Eredményközlés

A rajtlisták ki lesznek függesztve a célban és a rajtokban egyaránt. A célban on-line eredményközlő rendszert fogunk üzemeltetni. Azokon a WI-FI-t használni tudó eszközökön, amelyek rendelkeznek WEB böngészővel is, folyamatosan követni tudjátok az eredményeket. Az eredmények egy ingyenes WI-FI szolgáltatáson keresztül lesznek elérhetők, mobil Internet használata nem szükséges. A WI-FI képes eszközöddel (okos telefon, táblaPC, laptop) keresd a result.hu SSID-t..

A célban kihelyezett nagyméretű képernyőkön az eredmények folyamatosan követhetők lesznek azok számára is, akik nem rendelkeznek a WI-FI-s eszközökkel.

 

Díjazás

A Diákolimpia dobogósai érem, és a támogatók által felajánlott tiszteletdíjban részesülnek, 4–6. helyezettjei oklevél, és a támogatók által felajánlott tiszteletdíjban részesülnek. A Diákváltó verseny dobogósai érem, és a támogatók által felajánlott tiszteletdíjban, a Honvéd Kupa váltóverseny dobogósai érem díjazásban részesülnek.

 

Teszteld a WATCHMAN óráit Eplényben – TomTom, Suunto és Garmin modellek

Támogatónk jóvoltából kb. 50-60 versenyző számára lehetőség nyílik – előzetes regisztrációt követően – GPS-es tesztórákkal futni a versenyen Eplényben! A futás adatait aztán kielemezhetitek (útvonal, megtett táv, szintadatok, pulzus, sebesség… és még számos funkció). Az órák használatával kapcsolatban a jelentkezők rövid instrukciókat kapnak az átvételkor (kb. fél perc alatt megtanulhatóak a főbb funkciók).

A tesztelésre az alábbi linken tudtok jelentkezni (önállóan intézendő): https://teszteles.watchman.hu/

 

Szállás

A kiírás szerint, egyénileg intézendő a szálláshelyeken. http://dol2018.veszpremihonved.hu/ajanlo/

 

Büfé

Az 1. napi versenyen külön büfé nem üzemel. A versenyközpont körül élelmiszer-áruház (SPAR), éttermek, büfék, kávézók, cukrászdák találhatóak széles választékkal. A környék legjobb ajánlatait (ebédelési és vacsorázási lehetőségekkel együtt) összefoglaltuk számotokra. Több helyen 10 % kedvezményt kaphattok a rajtszám felmutatásával. Részletek a verseny honlapján: http://dol2018.veszpremihonved.hu/ajanlo/

A 2. napi versenyközpontban a Síaréna büféi várják a fogyasztani vágyókat.

 

Szervezett étkezés

Az első nap ebéd és vacsora rendelhető 950 Ft-os áron. Háromféle menü közül lehet választani, amit a versenyközponttól 350 m-re található Hangvilla Rendezvényközpontban lehet elfogyasztani (Veszprém, Brusznyai Árpád u.2., GPS:  47.092279, 17.909096). A rendelhető menüválasztékról a honlap Ajánló oldalán, a Szervezett étkezés menüpont alatt tájékozódhattok: http://dol2018.veszpremihonved.hu/ajanlo/

Rendeléskor kérjük megadni az alábbi adatokat: ebéd és/vagy vacsora, A, B, vagy C menü, név és egyesület.

Rendelési határidő: május 21. hétfő!

A megrendelt ételeket a jelentkezéskor, készpénzben ki kell fizetni.

Rendelések leadása: Fitos Viola penzugy@hangvilla.com

 

Gyerekverseny

Második nap 10:00–14:00 között a cél környékén szervezünk.

 

Óvoda

Mindkét nap biztosítunk óvodát.

Első nap 10:00 – 13:00 óráig és 15:00 – 17:00 óráig, második nap 10:00 –15:00 óráig várjuk a kicsiket.

 

Illemhely

Első nap közvetlenül a célterület mellett a Bástya üzletházban, ami 13:00 óráig tart nyitva, utána a Lovassy László Gimnáziumban, ami 250m-re található a céltól, kék szalagozás mentén. Második nap a Síaréna mosdóiban.

Kérünk benneteket, hogy a mosdók tisztaságára ügyeljetek!

 

Egyéb

 • A befutó versenyzők ásványvizet kapnak a célban. Kérjük, hogy az üres műanyag palackokat összenyomva a kijelölt helyre rakjátok.
 • A versenyen bárminemű kereskedelmi tevékenység csak a Rendezőség engedélyével folytatható.
 • A versenyeken mindenki a saját felelősségére vesz részt.
 • A résztvevők (versenyzők, kísérők, nézők) elfogadják, hogy a versenyen készült képek, videofelvételek – ellenkező értelmű írásos nyilatkozat hiányában – nyomtatott és elektronikus sajtóban, ezen belül az Interneten is közzétehetők.
 • A versenyközpont, valamint a cél területén ne hagyjátok őrizetlenül a csomagokat!
 • Ügyeljünk a versenyközpont, a cél és rajt területének rendjére és tisztaságára!

 


 

Országos Tájfutó Diákolimpia és Honvéd Kupa Rövidtáv

2018. május 26. szombat

 

 

 Versenyközpont

„Hotel Veszprém” – Veszprém, Budapest út 6. 47.092492, 17.912571

A Versenyközpontba az épület hátoldala, a sétáló utca (Kossuth utca) felől lehet bejönni! A főbejárat

(Budapest út felől) nem használható!

 

 

Parkolás

A parkolás központilag, a rendezők által nem lesz szabályozva, Veszprém utcáin és a Pannon Egyetem parkolóiban oldható meg. Hétvégén Veszprémben ingyenes a parkolás. Az általunk ajánlott parkolókat lásd az átnézeti térképen! A Pannon Egyetem területén (Versenyközponttól 700 m) rengeteg parkolóhelyet találtok.  A térképen jelölt tiltott területeken parkolni tilos! Ezeken a területeken szombat délelőtt egyébként is kevés szabad parkolóhely van.

 

 

Távolságok

Versenyközpont – Cél: 100 m

Versenyközpont – Rajt karantén/Rajt: 350m, kék szalagozás

 

„0”-idő

10:00 óra (a Honvéd Kupa mezőnye a Diákolimpia után rajtol)

 

VIP futam

A Diákolimpia és a Honvéd Kupa között tömegrajttal rajtolnak a rendezvény védnökei, támogatói és a média képviselői közül azok a személyek, akik meg szeretnék ismerni közelebbről is a sportágunkat. Kérünk benneteket, szurkoljatok majd Nekik!

 

Terep

Veszprém történelmi belvárosa sikátorokkal, parkokkal, helyenként nagyobb szintkülönbséggel.

 

Térkép

1:4000 / 2,5 m, 2018-ban felülvizsgált, mérete SRA4 álló – 225×320 mm. A térképek digitális nyomdában készülnek vízálló pretex papírra, ezért nincsenek fóliázva és a rajtban sem biztosítunk fóliát.

A térkép ISSOM jelkulcs szerint készült, de ‘négyes zöld’ jel (421.0) nem szerepel rajta. Felhívjuk a figyelmet a tiltott területeken és vonalakon való átkelésre, ami a versenyből való kizárást von maga után!

A térképeket a befutások után nem vesszük el, de mindenkit megkérünk a sportszerű versenyzésre. Kérjük, hogy a még nem indult versenytársaitoknak ne mutassátok meg azt!

Az FN II, FN10D kategóriákban a pályák nem szalagozottak!

 

Pótszimból

A térképen a pontsorszámok mellé az ellenőrzőpontok kódja nem lesz kiírva. Pótszimbólt biztosítunk.

 

Rajtkarantén

A versenyen rajt karantént alkalmazunk a DOL résztvevői számára.

A rajt karantén 9:30-kor nyit, minden DOL versenyzőnek 9:50-ig be kell lépnie a karanténba. A karanténba belépő kísérők a karantén területét csak az utolsó DOL versenyző elrajtolását követően hagyhatják el. A rajt karanténban kellő mennyiségű mosdó és WC áll a versenyzők rendelkezésére. Rossz idő esetén fedett hely biztosított. A kijelölt helyen leadott ruhákat a mezőny elrajtolása után visszaszállítjuk a versenyközpontba.

A Honvéd Kupa résztvevői 11:00 óra után léphetnek be a rajt karantén területére.

A Honvéd Kupa versenyzőit kérjük, hogy a DOL verseny ideje alatt a cél területén tartózkodjanak, a versenyterületeken, a belvárosban ne sétálgassanak!

 

Bemelegítés

A versenyterületen kívül, és a rajtkaranténban!

 

A rajtoltatás menete

Törlés-ellenőrzés és pótszimból felvétele a beléptetés előtt. Erre ügyeljetek, hogy ne a rajtkordonból kelljen visszamenni! A pótszimbólhoz ollót és ragasztószalagot biztosítunk.

A rajtba állás 2 perccel a rajtolás előtt történik. A versenyen repülőrajtot alkalmazunk. A térképeket az időrajt és a térképrajt között és futtában kell felvenni.

Időrajt- térképrajt távolság 25 m.

 

Öltözet

Javasolt sprint ruházat, edzőcipő. Szöges és kombinált cipő használata tilos és nem is indokolt.

 

Tömegközlekedés

A Versenyközpont nagyon közel helyezkedik el a buszpályaudvarhoz. A vonattal érkezők a helyi buszjáratok menetrendjéről itt tájékozódhatnak:

https://www.veol.hu/hasznos/menetrend-buszmenetrend-busz-veszprem-2035275/

Az 1-es, 2-es és 4-es járatokkal juthattok el a vasútállomásról a buszpályaudvarig. Onnan a Jutasi út alatt átvezető gyalogos alagúton átkelve már szinte látjátok is a Versenyközpontot.

 

Egyebek

 • A verseny során az ideális útvonalak kereszteznek alacsony forgalmú utakat, amelyeken polgárőr irányítása mellett, forgalom-lassítással segítjük a versenyzők átjutását. A járdáról való lelépésnél mindig nézz körül!
 • A Séd-patakot a térkép áthatolható vízfolyásként ábrázolja (ISSOM 306.0). Az átkelés NEM TILTOTT, de a patak mélysége 50-100 cm, az átkelést mindenki saját felelősségére vállalja!
 • Az eredményhirdetés előtt és után is értékes tárgyjutalmakat sorsolunk ki a megjelent versenyzők között. A rajtszámotokat hozzátok magatokkal!

 


 

Diák Váltó és Honvéd Kupa váltóversenyek

 

 Rajt- és célterület

Veszprém, Kossuth utca, Bástya üzletház előtt

 

 „0”-idő

15:00 óra

 

Tömegrajt időpontok

00: Diák Váltó Fiú

10: Diák Váltó Lány

60: Honvéd Kupa (V14, V21, V105, V165, Vmix)

Karantént nem rendelünk el, de kérünk mindenkit, hogy legyen sportszerű, és 14:00 óra után már ne sétálgasson a belvárosban!

 

Terep

Veszprém történelmi belvárosa sikátorokkal, parkokkal, helyenként nagyobb szintkülönbséggel.

 

Térkép

1:4000 / 2,5 m, 2018-ban felülvizsgált SRA4 fekvő – 320 x 225 mm. A térképek digitális nyomdában készülnek vízálló pretex papírra, ezért nincsenek fóliázva és a rajtban sem biztosítunk fóliát.

A térképet befutás után kötelező leadni, amit a verseny után kaptok vissza.

 

Pontmegnevezés

A térképen. A váltón pótszimból nincs.

A térképen a pontsorszámok mellé az ellenőrzőpontok kódja nem lesz kiírva.

 

 Váltó-összeállítások leadása

 Diák váltó:

A váltónkénti futási sorrendet május 25. péntek este 20:00 óráig a letölthető nevezési lapon a melcsi68@gmail.com email címre küldve, vagy a nevezési lap kitöltésével személyesen a versenyközpontban legkésőbb szombaton 12:00 óráig adjátok le.

 Honvéd Kupa váltó:

A váltónkénti futási sorrendet május 25. péntek este 20:00 óráig az Entry nevezőrendszerben, vagy a nevezési lap kitöltésével személyesen a versenyközpontban legkésőbb szombaton 12:00 óráig adjátok le.

 

Rajtszám

 A Diák váltó és a Honvéd Kupa váltó rajtszám felépítése eltér egymástól!

 Diák váltó:

A rajtszám a váltót, és azon belül a futott pályát azonosítja, NEM A FUTÁSI SORRENDET!

XXX.1 (rövid ill. III. kcs. pálya) XXX.2 (közepes ill. IV. kcs. pálya) XXX.3 (hosszú ill. V.-VI. kcs. pálya). Ha pld. a 101-es rajtszámú csapat futósorrendje a következő: hosszú, rövid, közepes, akkor az első futó a 101.3, a második futó a 101.1, a harmadik futó a 101.2 rajtszámot viseli.

Honvéd Kupa váltó:

A rajtszám a váltót, és azon belül a FUTÁSI SORRENDET azonosítja. Példa: 101.1 a 101-es rajtszámú váltó első futója, 101.2 a váltó második futója, 101.3 a váltó harmadik futója.

Minden versenyző köteles a kiadott rajtszámot viselni!

 

A verseny lebonyolítása

Az első futók a tömegrajtnál kapják meg a térképüket, amelyet csak a rajt pillanatában vehetnek fel. A 2. és 3. futók a térképet a váltó zónában kapják meg.

Az átfutó pont a céltól nem messze, jól látható helyen helyezkedik el, innen csupán 2-3 perc a kis kör a gyűjtőig. Minden csapat figyelje az átfutó versenyzőit, mert nagyon gyorsak a kis körök! A csapat futójának átfutó ponton történő áthaladása után léphet be a váltótárs a váltó zónába. Befutó társa érkezése után, kézérintéssel történik a váltás. A váltás után a kifutó versenyző elfut a térképtartó állványig és onnan leveszi a saját térképét, majd megkezdheti a pálya teljesítését. A rajtbójáig mindenesetben kötelező elmenni! A beérkező versenyző a váltás megtörténte után érinti a cél dobozt.

Szoros befutó esetén a testek síkja dönt a célvonalon való áthaladás pillanatában (amit a célvonalon álló versenybíró dönt el).

A váltás menete 14:45-kor bemutatásra kerül.

 

Bemelegítés

A versenyterületen kívül!

 

Öltözet

Javasolt sprint ruházat, edzőcipő. Szöges és kombinált cipő használata tilos és nem is indokolt.

 


 

Országos Tájfutó Diákolimpia és Honvéd Kupa normáltáv

2018. május 27. vasárnap

 

 

Versenyközpont

Eplény Síaréna. GPS: 47.213589, 17.929801

 

Parkolás

Kizárólag a Síaréna parkolóiban lehetséges. Kérjük, hogy a parkolást segítők utasításait tartsátok be! A Síarénába erre a napra gyermeknapot is szerveznek, ezért rajtunk kívül legalább még egyszer ennyi emberre kell számítani. Az Aréna rengeteg parkolóhellyel rendelkezik, de előfordulhat, hogy a nagyon későn érkezők csak az úgynevezett felső parkolóban tudnak megállni, ami 1,8 km-re van a céltól. Ennek az előfordulási esélye az Arénát üzemeltetők szerint  csekély, de jó, ha tudtok róla!

 

Távolságok

Parkoló – Cél: 200-400 m

Cél – Rajt: Libegővel 15 perc vagy gyalog 1000 m / 170 m szint (kék-fehér szalag)

 A versenyzőket a rajtba libegővel szállítjuk fel! A libegőt 9:00 órakor nyitják meg számunkra, 10:00 óráig csak benneteket, versenyzőket szállít. 10:00 óra után a rajtszámot viselők előnyt élveznek abban az esetben, ha nagyon nagy lenne a várakozási idő. A libegő menetideje 15 perc, és 15 perc várakozási időre számítsatok. Mindenkit arra kérünk, hogy időben induljon el a rajtba! A libegőt mindenki saját felelősségére használja!

 

Terep

Eplény környéke, jól és közepesen futható középhegységi parkerdő markáns domborzati formákkal, sziklaalakzatokkal, mérsékelt, de helyenként jelentős szintkülönbséggel.

Néhány jellemző tereprészlet:

     

 

Térkép

1:10 000 / 5 m, 2018-ban felülvizsgált  A térképek digitális nyomdában készülnek vízálló pretex papírra, ezért nincsenek fóliázva, és a rajtban sem biztosítunk fóliát.

A térképet befutás után kötelező leadni, azt a verseny után kapjátok vissza.

 

Pontmegnevezés

A térképen megtalálható. Pótszimbólt és a felszereléséhez szükséges eszközöket a rajtban biztosítunk.

 

A rajtoltatás menete

Törlés-ellenőrzés és pótszimból felvétele a beléptetés előtt. Erre ügyeljetek, hogy ne a rajtkordonból kelljen visszamenni! A pótszimbólhoz ollót és ragasztószalagot biztosítunk. A rajtba állás 3 perccel a rajtolás előtt történik. Időrajt– térképrajt távolság 50 m.

 

Öltözet

Bozótruha. Stoplis, szöges cipő ajánlott a meredek oldalak miatt.

 

Egyéb

 • A versenyterületen terepbicajosok előfordulhatnak, kérünk benneteket, figyeljetek erre!
 • A versenyterületre kutyát kivinni TILOS, a célterületen pedig csak pórázon tartva tartózkodhatnak.
 • Aki tömegközlekedéssel érkezik, és szüksége lenne szállításra, kérjük, május 24. csütörtökig jelezze a melcsi68@gmail.com e-mail címen.

 

 A verseny támogatói és együttműködő partnerei